pondělí 26. listopadu 2018

ŘÍJEN - NÝRSKO

Říjen nám už dávno zmizel v nenávratnu , takže mi nezbývá nic jiného, než publikovat další sérii fotek  z projektu 2018 a to z města se jménem Nýrsko.


Nýrsko - vodní nádrž

Když jsme k jednotlivým místům budoucího projektu přiřazovali jednotlivé měsíce, bylo Nýrsko vyhodnoceno jako stoprocentně podzimní. Součástí  Nýrska je totiž i stejnojmenná vodní nádrž na pitnou vodu, kterou obklopují smíšené lesy, které se právě v podzimním čase zbarvují do pestré palety barev.



Nýrsko - v mlze

Když jsme dorazili na místo, čekalo nás město zahalené do mlhy. Museli jsme rychle vyrazit udělat pár fotografií, než se mlha rozplyne. Musím říct, že není čas něco zdlouhavě vymýšlet nebo zkoušet, protože stačí pár sekund a scéna je úplně jiná. Buď se to co mělo být zastřeno schová úplně a nebo naopak vystoupí z mlhy.


Nýrsko - odraz ve výloze

Samozřejmostí je procházka centrem města, kde se často nachází zajímavé budovy, náměstí nebo třeba jen zajímavý detail. Jeden takový upoutal i mojí pozornost.


Nýrsko - nádraží

A co taková doprava. Jak se ve zdejším městě lidé přepravují. Jak jsem zjistil nejlepší je kolo. A když už není síla která by šlapala do pedálů tak se dá vždycky přesednout na vlak.



Nýrsko - vodní nádrž


Jak je vidět, mlha se zvedla nebo vypařila (prostě zmizela) a na nás se usmálo slunce. Najednou vše dostalo nový náboj. Změnili se barvy, vyčistila obloha a člověk měl hned pocit že léto ještě neskončilo. 


Nýrsko - sluneční cesta

A kam naše cesta vede na závěr? Nevím, ale nechám se vézt sluncem. Snad bude brána odemčena a já budu moci vstoupit. A pokud ne, nevadí. Další fotky nejsou nutné. Pár fotek už mám. Tady jsou.














1 komentář:

  1. I like the way you've used the fog, as well as the sunlight and shadows, in these images. Some favorites are #2, the red-and-white smokestack faintly visible through the fog; #5, the sun reflected in the water of the reservoir; and #8, the sunlight and shadows on the door.

    OdpovědětVymazat