pondělí 31. prosince 2018

LISTOPAD - NEČTINY

Tak a pomalu se blížíme ke konci letošního projektu. Ke zdárnému absolvování nám schází pouze jedno místo nafotografovat a jedno publikovat. Tím místem k publikování je obec Nečtiny.

Nečtiny - zámek

V obci je několik historických budov. Stoji zde dva kostely, zámek, kaple, starý špitál a taky se v katastru obce nachází zřícenina hradu. Původnímu účelu ale slouží pouze asi jenom kostely. Kaple je prázdná, v zámku sídlí škola a ze starého špitálu je penzion (spíš se buduje).


Nečtiny - kostel sv. Jakuba Většího

Samotná obec se nachází v údolí a je skrytá za stromy, nad které vykukuje pouze kostel sv. Jakuba Vyššího. A i na ten, přestože je postaven na kopci nad obcí, zhlížíme dolů.


Nečtiny - pastviny

Oblast okolo Nečtin je hojně využívána k rekreaci a dala by se tedy specifikovat jako turistická a  rekreační oblast. Není zde žádný průmysl jen zemědělci a chovatelé skotu a ovcí.


Nečtiny - pohřební kaple sv. Terezie

V areálu místního zemědělského statku stojí pohřební kaple sv. Terezie. Kaple, která sloužila jako hrobka rodu Mendsdorf -  Pouilly, byla v roce 1992 zcela zrestaurována.


Nečtiny - pohled rybníka Baba

 Nečtiny jsme navštívili na konci podzimu, kdy už mnoho listí opustilo své místo na stromech, ale kdy je stále ještě příroda oděna do barev podzimu.


Nečtiny - rybník Baba

Protože je zde mnoho míst k zaznamenání na fotografii, přidávám pár dalších k dokreslení atmosféry tohoto místa.
















Žádné komentáře:

Okomentovat