pondělí 28. května 2018

KVĚTEN - KONSTANTINOVY LÁZNĚ

Cože, to už je konec května? To snad ne. Vždyť nemám nic nafoceno a už nic nenafotím. Jen dvakrát jsme se vypravili do Konstantinových lázní a celkově jsme tam strávili snad jen 6 hodin. No ale co, několik fotek mám, snad jich pár vyberu.

Konstantinovy lázně - kostel Panny Marie Lourdské
Příjezd do lázeňského městečka vám zpestří malý, ale zato hezký kostelík za kterým se schovává lázeňský park ve kterém se jisto jistě pohybují lázeňští hosté. To bude něco, už je vidím jak všichni nepřátelsky pozorují, zda je snad nefotím.

Konstantinovy lázně
A i když jsem fotograf amatér bázlivý, když jsem viděl slunící se dívku na lavičce, neodolal jsem a dovolil se zda bych ji mohl zvěčnit na své fotografii. A k mému úžasu souhlasila.

Konstantinovy lázně - obecní úřad
 Ale rychle zpět k jistotám. Budovy ani květiny fotograf nemusí žádat o svolení je fotit. Proto jsou vděčným námětem fotografií. Třeba jako jedna z budov ve které sídlí obecní úřad.
 
Konstantinovy lázně - kolonáda - Prusíkův pramen
 Ale co bych to byl za návštěvníka lázní, kdybych se neprošel po kolonádě a neochutnal zdejší léčebný Prusíkův pramen. Všem vřele doporučuji. Chutná opravdu hrozně.

Konstantinovy lázně - kostel Panny Marie Lourdské
 Jak již jsem psal kostel Panny Marie Lourdské navazuje na lázeňský park, vlastně je jeho součástí a zde se dle mého názoru podařilo začlenění do parku zdařilou zahradní architekturou.

Konstantinovy lázně - lampa na budově obecního úřadu
Nakonec přidávám pár fotografií a k nim i malé poučení. Když jsi někde, kde se ti líbí fotografuj jako by jsi zde byl naposledy v životě. Možná se tam vrátíš, ale možná už žádné příště nebude.





1 komentář:

  1. This is a beautiful set of images, Milan. The first three are probably my favorites, along with the next-to-the-last photo, of the church.

    OdpovědětVymazat