pondělí 2. července 2018

ČERVEN - KAŠPERSKÉ HORY

Tak a je to tady. S koncem června přichází i ukončení dalšího měsíce projektu 2018 a to focení ve městě Kašperské hory. 

Pohled od pustého hrádku na Šumavské kopce

Co mohlo město Kašperské hory a jeho okolí nabídnout amatérskému fotografovi, jako jsem já, k zaznamenání na čip fotoaparátu. Tak třeba typickou krajinu Šumavy, architektonicky zajímavé stavby, květenu a v neposlední řadě i lidi. Snad něco ulpělo i na mých fotografiích.

Kašperské hory - radnice

Samo město je zajímavé několika historickými budovami, mezi které patří i budova radnice. Dále se ve městě nacházejí tři kostely, což je na tak malé městečko hodně. Zajímavostí je, že v roce 1850 zde stáli kostely dva, ale pro přeplněnost těchto dvou kostelů, zejména při marianských poutích, bylo rozhodnuto postavit třetí.

Kašperské hory - novostavba 

Okolí Kašperských hor je vyhledávaným místem výletů jak z důvodu krásné a čisté přírody, ale taktéž i díky zřícenině hradu Kašperk, který je nejvýše položeným královským hradem v Čechách. Do pamětí českého televizního diváka se zapsal jako hrad z pohádky Anděl páně.

hrad Kašperk

Ale kromě turistů se zde nacházejí i domorodci a pro ně je potřeba stavět užitkové budovy. Tato tělocvična u základní školy se architektovi povedla. Taktéž novostavba rodinného domu zapadla do okolní krajiny.

Kašperské hory - tělocvična

Ploty. Jedny něco rozdělují, jiné něco vytvářejí. Já je rád fotím pro jejich zajímavou geometrii.

Kašperské hory - plot

A opět nakonec přikládám pár dalších fotografií s malým ponaučením: máš-li náhlé vnuknutí na fotografii, snaž se ho rychle využít. Použij všech možných prostředků. Možná s toho nic nebude, možná to výjde, ale pokud tu fotku neuděláš, tak si to budeš vyčítat.















1 komentář:

  1. This is another beautiful set of images, Milan. I especially like the third one. Among the "other" photos, I love the one of Petra. And the one of the man in the dark museum or art gallery is one that I kept going back to look at again and again.

    OdpovědětVymazat