pondělí 3. září 2018

SRPEN - CHANOVICE

Letní čas se chýlí ke konci a k nám se nezadržitelně blíží podzim. Ale než podzim nastane, je potřeba se rozloučit s posledním letním měsícem - srpnem. Měsícem, pro který byla místem projektu 2018 obec Chanovice.


zámek Chanovice

Asi největším lákadlem v obci pro začínající amatérské fotografy je zdejší barokní zámek. Je velkou škodou, že se z původních interiérů a vybavení skoro nic nedochovalo. V části zámku je muzeum věnováno starým řemeslům a ve zbylé větší části zámku se nachází základní škola.


Chanovice - skanzen

Další zajímavou částí obce je skanzen.  Do zdejšího skanzenu bylo přivezeno asi 15 budov z celého Plzeňského kraje. Budovy byly na původních místech pečlivě zdokumentovány a poté rozebrány. Po převezení do Chanovic, byly opětovně postaveny do původní podoby.


Chanovice - skanzen

Skanzen netvoří jen budovy sloužící k bydlení, ale taky hospodářské budovy, kaplička nebo smírčí kříž. Skanzen je stále ve výstavbě, takže některé jeho části nejsou dokončeny. Do interiéru je vstup možný jen s průvodcem, ale venkovní expozice skanzenu je volně přístupná.


zámek Chanovice - vstup do zámku

V každé větší obci je samozřejmostí kostel. V Chanovicích je to kostel Povýšení sv. Kříže, který se nachází v sousedství místního zámku. Bohužel v době naší přítomnosti v obci byl kostel zavřený.


Chanovice - kostel Povýšení sv. Kříže

Co takhle malé posezení v blízkosti zahrádkářské kolonie.  Lavička láká k odpočinku a nějaká svačinka by se taky hodila.


Chanovice - posezení u zahrádky

A k rozloučení se z létem a Chanovicemi nakonec přikládám pár dalších fotografií.








1 komentář:

  1. These are beautiful, as always, Milan. A couple of my favorites are the entrance to the castle and the door with the cross. The cute mailbox was a nice capture, too.

    OdpovědětVymazat