pátek 30. března 2018

BŘEZEN - ŽICHOVICE

Žichovice. Co o nich napsat. Celkem velká obec se zámkem přeměněným na byty, dvě kaple, dvě sýpky, jedna škola a jedno nádraží. Co tady asi budu fotit?

Žichovice - zámek, v pozadí zřícenina Rabí

Jasně, první cesta vede na nádraží, které může být zdrojem nápadů. Budova nádraží může být fotograficky zajímavá, může tu stát vlak a i samotné koleje nejsou taky bez šancí na slibnou fotku.

Žichovice - trať od Horažďovic

Samozřejmostí je i procházka samotnou obcí. Najít starobylou náves je přání, které se asi nesplní, ale občas stačí pár domů a silnice.

Žichovice

Kam dále? Co třeba řeka. Je to tady kraj vodáků a i když je teprve březen a vodáci nejspíš ještě kanoe nezbavili zimního prachu, muže být u řeky pár zajímavých míst.

Žichovice - Nezdický potok

A jak všichni víme, z potoku se stane řeka, zde je to Otava a přes ní vede cesta a na ní, jak to už tak bývá, je most. Zdejší je z roku 2003, žádná historie, ale aspoň něco.

Žichovice - most na řece Otavě

 No a nakonec největší perla obce, místní zámek.

Žichovice - zámek

A poučení tohoto měsíce: Když nevíš co máš fotit, je potřeba projít stejná místa víckrát, neboť stačí jiné světlo a z planého místa je najednou úžasná scenérie.















1 komentář:

  1. Well done, Milan. They're all nicely photographed and beautifully composed. I especially like the way you included the ruins of Rabi in the first and 17th images. Another favorite is the one of the chateau framed in the rusty old gate.

    OdpovědětVymazat