neděle 28. ledna 2018

LEDEN - ŽINKOVY

Žinkovy, malé městečko s opraveným zámkem, kostelem, velkým rybníkem a s pozůstatky starého hradu, byly prvním místem v našem foto projektu 2018. Je to místo, které jsem již v minulosti několikrát navštívil a tudíž měl i představu o tom co bych tu asi chtěl fotografovat.

Žinkovy - rybník Labuť

 A jak to dopadlo?

Žinkovy

Prvním a fotograficky nejzajímavějším objektem měl být zámek i s přilehlým parkem. Po našem příjezdu na místo jsme ale zjistili, že zámek i s parkem je pro veřejnost uzavřen. Park sice není obehnán plotem, ale přiblížit se k zámku a fotografovat jsme se neodvážili a tak jsme zámek fotili jen z velké vzdálenosti. No nic, jdeme dál.

Žinkovy zámek

Následně jsme se rozhodli, že se budeme po městečku procházet, seznamovat se s ním a že budeme fotit co nás zaujme. Představa byla taková, že získáme přehled o zajímavých místech kam se vrátíme se záměrem získat s těchto míst co nejlepší záběry.

Žinkovy - pohled od zámku přes rybník Labuť

První zkušenost na sebe nenechala dlouho čekat, objekt který zaujme je většinou nedostupný nebo je v zákrytu s čímkoliv co by na fotce vadilo.

Žinkovy

Další zkušenost připravilo počasí. Za celý měsíc se nám podařilo navštívit Žinkovy 3x  a strávit zde cca 9 hodin času. Při první návštěvě svítilo slunce, druhé focení bylo pří zatažené obloze a při třetím jsme byli v zajetí sněhového (ledového) království. To znamená, že pokaždé se objeví nová zajímavá místa na focení a ty co se jste při minulé zastávce vyfotili, ale cokoliv se nezdařilo, už vyfotit nejdou a nebo jsou naprosto nezajímavá.

Žinkovy - hřbitov

Takže moje největší poučení z tohoto měsíce je: KDYŽ OBJEVÍŠ VHODNÝ OBJEKT K FOCENÍ JE POTŘEBA JEJ VYFOTOGRAFOVAT  NĚKOLIKRÁT Z VÍCE UHLŮ POHLEDU, PROTOŽE DO PŘÍŠTĚ NA TEBE NEPOČKÁ.

 

1 komentář:

  1. Oh, I enjoyed these so much, Milan. One of my favorites is the picture of the mother and child pulling the sled. The one of the castle nestled among the snowy trees is another beauty. They are all beautifully photographed.

    OdpovědětVymazat