středa 29. května 2013

JARNÍ PUTOVÁNÍ ANEB PÁR KROKŮ OD DOMOVA


Když turista kráčejíc cestou necestou, po pár stech krocích od domova na krásu právě rozkvetlého sadu narazí , je jisté, že zde na tomto místě batoh ze zad sundá a svačinu si vybalí.


Tedy chtěl jsem říct, fotoaparát do ruky vezme a tuto pastvu pro oči i duši v pixely v něj převede. Neboť krása je pomíjivá a první jarní bouřka tyto rozkvetlé stromy o většinu své krásy jistě připraví. Pak by turista hořce litoval, že zde svůj žaludek místo paměti ve fotoaparátu naplnil.


A je to nejen krása květů na stromech, na které se lze dívat. Protože když zrak svůj k zemi skloníš, jiné květy uvidíš a i jimi se můžeš pokochat či do fotoaparátu uložit.


Ale pozor turisto, neboť je známo, že tyto květy lze blízko mokřin nalézt. Dej pozor, abys suché nohy si uchoval. Před dalšími svými kroky se pořádně rozhlédni, možná že tu někde na tebe mokřad čeká .


Tak ne mokřad, ale pořádný rybník se tu před zraky mými vyklubal. A i když na mě voda volá ,,pojď turisto a osvěž se", nedám se zlákat a pozvolna vyrážím zpět k domovu.



Na závěr JARNÍHO PUTOVÁNÍ je třeba říct, není nutno aby bylo přímo veselo, hlavně když se nesedí doma.

Žádné komentáře:

Okomentovat