neděle 19. srpna 2012

NP Šumava - Prášilské jezero a okolí

Turisto, turisto, zastav své kroky a rozhlídni se kolem sebe. To co zde vidíš, to Šumavské lesy jsou. To co zde leží, to statné smrky byly a to co tě čeká, to Prášilské jezero jest. A k němu tvé kroky směřují.


 Ale k jezeru cesta nesnadná je, je plná nástrah pro tvoje smysly. Snad lesní víly všechny ty překážky pro tebe nachystaly. Tu krásný výhled, jenž ti brání v rychlé chůzi, tu hezká květina u niž se musíš zastavit, přivonět a fotku udělat. Tu krásný motýl lítajíc z květu na květ. Je velice náročné dospět rychle k cíli cesty.


A potom když tě kouzlo horských luk propustí k další cestě, hned další nástrahy tě čekají. A nejsou to jen všudypřítomné kořeny co tě chytají za nohy a stromy co padli přímo do tvé cesty aby zbrzdily tvou chůzi. Daleko horší je borůvkové, malinové a houbové mámení co na tebe víly přichystaly. A když už myslíš, že nejhorší máš za sebou tak ti postaví do cesty krásné skály a skalky a na nich malé stromečky jako bonsaje a ty se koukáš kolem sebe a snadno zapomeneš na čas, který tě tak tlačí.


Ale když se vypořádáš i s tou poslední nástrahou, je ti za odměnu umožněno spatřit cíl své cesty - PRÁŠILSKÉ JEZERO.


 I tady se však měj na pozoru. I zde by tě mohli šumavské víly ošálit překrásnou krajinou a tichem jenž ti zní v uších. A tak rychle utíkej do bezpečí svého domova.


Jestli ale jsi nebojácný a aspoň trochu tě to zaujalo, tak se koukni na

Žádné komentáře:

Okomentovat